Andere Koek

Andere Koek vloeit voort uit Breinwerk of Briefwerk of staat gewoon op zichzelf. We gaan op onderzoek, doen een ingreep op het terrein, gooien letters in een wei, injecteren bezieling en gieten woorden in uw chape. 

'Om ter verst' op het kunstenfestival Watou
'Om ter verst' op het kunstenfestival Watou

Organisatie

We bestendigen ideeën en woorden in de ruimte of herwerken ze naar een andere vorm of drager. Een metershoge brief op de voorgevel, een levend telegram, brieven in beton of een verhaalinstallatie. Wij brengen naar buiten waarvan u zelfs niet wist dat het erin zat. Neem contact met ons op om te horen wat mogelijk is.


Particulier

Wil je graag iets persoonlijks geven? We bestendigen ideeën en woorden om ze langer te bewaren. Een ingelijste brief, poëzie op uw gevel of een idee op sterk water? Wij bedenken wel iets!Een greep uit onze projecten

  • KUNSTENFESTIVAL WATOU
Voor Watou 2019 maakten we twee installaties. 'Om ter verst' staat aan de Douviehoeve en behandelt de vraag of we in onze competitieve wereld niet op een andere manier om ter verst kunnen gaan. In het Brennerpark maken we de omgekeerde beweging met 'Om ter dichtst'. Daarin onderzoeken we op drie billboards wat dicht is en hoe dicht je kan geraken. 
In de pers:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/06/27/kunstenfestival-watou-wentelt-zich-in-weemoed/https://www.theartcouch.be/events/kunstenfestival-watou-saudade-aan-de-schreve/

https://www.youtube.com/watch?v=uGiaXrvdVOc 

'Om ter dichtst' op het kunstenfestival Watou
'Om ter dichtst' op het kunstenfestival Watou

  • ENTREE ENTREE

Entree Entree is een buurtproject dat bedacht werd door Barbara en uitgevoerd wordt in samenwerking met het August Vermeylenfonds. We gaan op zoek naar liefde en warmte achter de gevels en portretteren mensen in een brief. Die brief krijgen ze na het interview mee. Prachtig in zijn eenvoud, al zeggen we het zelf.
Nadien destilleren we uit de brief een treffende zin of quote, die de persoon typeert. Wanneer alle interviews achter de rug zijn, gaan we opnieuw de straat op om die zinnen op hun stoep of raam te schrijven. Iedereen die wil mag mee, graag zelfs. Zo leer je de mensen in je buurt kennen, en vang je een glimp op van hun persoonlijkheid. Beelden van Entree Entree vind je hier.

  • PLEINTJES

Pleintjes is een buurtproject waarbij we drie onderbenutte stukjes openbaar domein krijgen, die we moeten inrichten voor de buurtbewoners. Bij elk pleintje laten we ons inspireren door de onmiddellijke omgeving en door de noden die er zijn. We willen de pleintjes poëtisch vormgeven zodat ze een buitenkamer worden voor de bewoners, een extra living, een plaats waar je je een stukje thuis voelt. Een beetje thuis, maar dan buitenhuis. Elementen die terugkeren zijn picknickbanken en plantenbakken, verder werken we met de elementen die er al zijn: betonblokken, elektriciteitskastjes, palen, noem maar op. Op het Heernisplein gingen we volop voor het living gevoel, met tapijtjes gespoten op de grond, picknickbanken die uitnodigen om samen iets te eten, en een pratende vuilnisbak om het afvalprobleem tegen te gaan. Want hey, je eigen living ruim je toch ook op. Soms toch. Op het Koopcentrumplein sloegen we de brug tussen de bewoners en de vele winkels door tekstjes op de gele betonblokken te spuiten, gebaseerd op gekende reclameslogans. De picknickbanken bespoten we met kant om het harde karakter van het pleintje te verzachten. Op het Dampoortplein gaan we binnenkort aan de slag.

  • HONEY I'M HOME
We beten ons in 2019 vast in het leven van dak- en thuisloze mensen tijdens 'blijf in je kot'- tijden. We gingen in gesprek met dak- en thuislozen en zetten de meest toucherende quotes op matrassen. Het project mondde uit in een expo met verhalen, foto's en veel matrassen, i.s.m. de Dienst Outreachend Werken van de Stad Gent en het August Vermeylenfonds.

Wat zeggen mensen over ons?


'Wat Met De Koekjes zorgde voor echt maatwerk voor ons evenement in De Krook. Ze dachten mee na over het opzet, inhoudelijke input en afwerking. Een aanrader!' - Klaartje Van de Bauwhede, publiekswerking De Krook


'Nadat ik Barbara had gevraagd of ze haar gedachten over mijn project op een klein papiertje kon geven, vulde ze de kamer met een kleurrijke wolk confetti.' - Steven Luca Groenen, kunstenaar