Andere Koek

Andere Koek vloeit voort uit Breinwerk of Briefwerk of staat gewoon op zichzelf. We gaan op onderzoek, doen een ingreep op het terrein, gooien letters in een wei, hangen sfeer op, injecteren bezieling en gieten woorden in uw chape. 

'Om ter verst' op het kunstenfestival Watou
'Om ter verst' op het kunstenfestival Watou

Bedrijf

We bestendigen ideeën en woorden in de ruimte of herwerken ze naar een andere vorm of drager. Een metershoge brief op de voorgevel, een levend telegram, brieven in beton of een verhaalinstallatie. Wij brengen naar buiten waarvan u zelfs niet wist dat het erin zat. Neem contact met ons op om te horen wat mogelijk is.


Geen bedrijf

We bestendigen ideeën en woorden om ze langer te bewaren. Een ingelijste brief, poëzie op uw gevel of een idee op sterk water? Wij bedenken wel iets!Een greep uit onze projecten

  • KUNSTENFESTIVAL WATOU
Voor Watou 2019 maakten we twee installaties. 'Om ter verst' staat aan de Douviehoeve en behandelt de vraag of we in onze competitieve wereld niet op een andere manier om ter verst kunnen gaan. In het Brennerpark maken we de omgekeerde beweging met 'Om ter dichtst'. Daarin onderzoeken we op drie billboards wat dicht is en hoe dicht je kan geraken. 
In de pers:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/06/27/kunstenfestival-watou-wentelt-zich-in-weemoed/
https://www.theartcouch.be/events/kunstenfestival-watou-saudade-aan-de-schreve/

https://www.youtube.com/watch?v=uGiaXrvdVOc 

'Om ter dichtst' op het kunstenfestival Watou
'Om ter dichtst' op het kunstenfestival Watou

  • ENTREE ENTREE

Entree Entree is een buurtproject dat bedacht werd door Barbara en uitgevoerd wordt in samenwerking met het August Vermeylenfonds. We gaan op zoek naar liefde en warmte achter de gevels en portretteren mensen in een brief. Die brief krijgen ze na het interview mee. Prachtig in zijn eenvoud, al zeggen we het zelf.
Nadien destilleren we uit de brief een treffende zin of quote, die de persoon typeert. Wanneer alle interviews achter de rug zijn, gaan we opnieuw de straat op om die zinnen op hun stoep of raam te schrijven. Iedereen die wil mag mee, graag zelfs. Zo leer je de mensen in je buurt kennen, en vang je een glimp op van hun persoonlijkheid. Beelden van Entree Entree vind je hier.

Wat zeggen mensen over ons?


'Wat Met De Koekjes zorgde voor echt maatwerk voor ons evenement in De Krook. Ze dachten mee na over het opzet, inhoudelijke input en afwerking. Een aanrader!' - Klaartje Van de Bauwhede, publiekswerking De Krook


'Nadat ik Barbara had gevraagd of ze haar gedachten over mijn project op een klein papiertje kon geven, vulde ze de kamer met een kleurrijke wolk confetti.' - Steven Luca Groenen, kunstenaar